'Lekker naar buiten!’ - aan de slag met voeding!

 

 


Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit eigen moestuin of een bezoek aan de boerderij. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een bijdrage van maximaal €550 aanvragen. Deze regeling 'Lekker naar buiten!' loopt tot eind 2024 en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Zo kun je activiteiten organiseren die passen bij jouw integrale manier van werken aan het thema voeding binnen Gezonde Kinderopvang. Denk aan spullen om aan de slag te gaan in een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Benieuwd wat jij kunt doen? Log in voor meer informatie.

De regeling ‘Lekker naar buiten!’ wordt mogelijk gemaakt door het rijksprogramma Jong Leren Eten en helpt kinderopvanglocaties en bso-locaties om aandacht te besteden aan gezonde en duurzame leefstijl binnen de Gezonde Kinderopvang. 

Stap 1:
Log eerst in

Inloggen

 

Stap 2:
Na inloggen klik je op onderstaande link

Subsidie aanvragen

 

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Meld je aan voor de train-de-trainer. In deze tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.gezondekinderopvang.nl en meld je aan!

 

Bekijk de veelgestelde vragen

 

Bekijk het filmpje hieronder met leuke voorbeelden uit de praktijk. Meer voorbeelden vind je op de website van Jong Leren Eten. Coach Gezonde Kinderopvang? Onderneem een leuke activiteit rond voeding met de kinderen! - YouTube